- RD CLUB Malaysia -

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA 2006


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:
PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA 2006


PERHIMPUNAN OKU - MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA


Mohon sebarkan berita kepada kenalan dan mereka yang berkemampuan.


Sepasang warga emas istimewa (OKU) ingin melansungkan perkahwinan dan tidak berkemampuan. Ibu beliau sudah meninggal dunia dan ayah telah tidak tinggal serumah kerana telah kawin lain. R&D Pekida Malaysia mengajak NGO, korporat, Kerajaan dan orang ramai bergabung ambil peluang utk raikan warga emas ini, bersama teman-teman warga istimewa mereka di Dataran Merdeka dengan bantuan DBKL.


Memandangkan masa suntuk, maka sahabat sekalian di minta bantu panjangkan pada kenalan utk turut membantu. Sumbangan dana dan tenaga amat di perlukan.


Untuk lebih jelas, Sila buka www.pekida.org/oku


Buka web itu samada hanya untuk melihat dan/atau download dokumen utk di print dan di edarkan (kertas kerja + kad jemputan + flier serta borang sumbangan + gambar-gambar OKU dan fakir miskin yg telah r&d tolong).


Marilah sama sama bantu...


Renungkan firman Allah ini. Ali-Imran Ayat 92. Kamu sekali-kali tidak sampai kepada kebajikan (yang sempurna), sebelum kamu menafkahkan sehahagian harta yang kamu cintai. Dan apa saja yang kamu nafkahkan maka sesungguhnya Allah mengetahuinya.


RD CLUB merupakan salah satu NGO bersama. Satu pameran dan perhimpunan RD CLUB akan di adakan di situ. Pakaian team RD CLUB ialah t-shirt rasmi RD CLUB atau t-shirt hitam.


Hubungi saya Nizam untuk makluman lanjut > 012-6931005 smile.gif



-- Edited by zackbikers at 08:12, 2006-02-27

-- Edited by zackbikers on Wednesday 7th of October 2009 07:58:30 AM

__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:
RE: PERHIMPUNAN OKU - MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA


Poster > Perhimpunan Motorsikal Menyokong Golongan Kurang Bernasib Baik




__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:

zackbikers wrote:


Poster > Perhimpunan Motorsikal Menyokong Golongan Kurang Bernasib Baik

insyallah saya akan tue kat dataran merdeka untuk menyokong program ini tapi motor LC 250 saya tersadai kat umah kira tak bestlah tak dapat join dengan RD club cuma suzuki jerung aje yang dapat tue..... boleh ke ?

__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

ku alam wrote:


insyallah saya akan tue kat dataran merdeka untuk menyokong program ini tapi motor LC 250 saya tersadai kat umah kira tak bestlah tak dapat join dengan RD club cuma suzuki jerung aje yang dapat tue..... boleh ke ?

Boleh. Jerung pun jerung lah. Lc 250 bawak gambar je la. Kengkawan nak tengok. Tiada dikriminasi antara motor. Jangan risau Ku Alam. Ajak member ramai2.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:

aku yang pakai lagenda ni SELAMBAAAA jee...


prez. konfem saya join. ok


kengkawan. meh aa join reramai



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:

nudinisme wrote:


aku yang pakai lagenda ni SELAMBAAAA jee... prez. konfem saya join. ok kengkawan. meh aa join reramai


iya ke?......


awat tak habar awal-awal



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

Akum....


Nudin, jumpa aku dalam masa terdekat ni. Banayk perkara nak diperbincangkan terutama tentang program 25 hb ni. Contact @ sms aku dulu sebab aku bz sangat. 



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:

zackbikers wrote:


ku alam wrote: insyallah saya akan tue kat dataran merdeka untuk menyokong program ini tapi motor LC 250 saya tersadai kat umah kira tak bestlah tak dapat join dengan RD club cuma suzuki jerung aje yang dapat tue..... boleh ke ? Boleh. Jerung pun jerung lah. Lc 250 bawak gambar je la. Kengkawan nak tengok. Tiada dikriminasi antara motor. Jangan risau Ku Alam. Ajak member ramai2.


akum....


apa kbar zackbikers ini no. call saya 012-6943464 ku alam @ adha, taman samudra.



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

ku alam wrote:


 akum.... apa kbar zackbikers ini no. call saya 012-6943464 ku alam @ adha, taman samudra.

Okay Ku Alam. Nanti saya sms di mana kita nak jumpa. K.

__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

Kita sambung kat sini yer.....



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:




nudinisme
Veteran Member

Posts: 48
Date: 3 days ago
Views: 33


Ban IP | Delete Post | Edit Post | Quote | ReplyPERHIMPUNAN MOTORSIKAL MENYOKONG GOLONGAN KURANG UPAYA 2006



JANGAN LUPER LAK.. 25 hb februari 2005



dataran merdeka .



11 pagi sampai malam



-- Edited by zackbikers at 08:07, 2006-02-27



ku alam



Member

Posts: 17
Date: 1 day ago
Views: 24


Ban IP | Delete Post | Edit Post | Quote | ReplyRE: PERHIMPUNAN RD CLUB DAN MAT MAT MOTOR



akum...........



maaf kat semua ahli RD CLUB kerana tak dapat turun malam 25 Feb 2006 kat dataran pasal kena tolong member buat kerja sikit (biasalah kalau dah buat kertas kerja tentu pening)



tapi pagi tu saya ada kat sana khemah RD CLUB mungkin anda tak kenal saya dan saya pun tak tahu macam mana nak masuk (bersembang) pasal bini no 2 belum siap pasal tue susah sikit nak cerita (LC 250)



insyallah kalau ada rezeki dan bertemu dengan ahli2 RD CLUB mungkin dah kenal kot lepas ini.



__________________
salam perkenalan dari saya kepada semua ahli RD club

nudinisme
Veteran Member

Posts: 48
Date: 2 hr, 47 min. ago
Views: 10


Ban IP | Delete Post | Edit Post | Quote | ReplyRE: PERHIMPUNAN RD CLUB DAN MAT MAT MOTOR



laaa, ade plak camtuu, tegur je laa..



ku alam, ko yang mana satu? petang tu lagi aa best, perghh.. yp ajooooo.. haaa,lain kali nak cakap , on jer.. kitorang ni ok jer.. termasuk dalam kategori MESRA ALAM aaa..



haa,kan dah rugi informatian.. takper takper,, malam minggu turun kat maju junction..



ok..




__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:
RE: PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA


Alhamdulillah semua berjalan lancar. Laporan dan pic akan menyusul kemudian.



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:

nudinisme wrote:

laaa, ade plak camtuu, tegur je laa..


ku alam, ko yang mana satu? petang tu lagi aa best, perghh.. yp ajooooo.. haaa,lain kali nak cakap , on jer.. kitorang ni ok jer.. termasuk dalam kategori MESRA ALAM aaa..


haa,kan dah rugi informatian.. takper takper,, malam minggu turun kat maju junction..


ok..


saya yang dalam khemah RD CLUB n berbaju kemeja hijau n bercermin mata..... biasalah baru balik dari kerja terus sampai yo.............


insyallah mungkin pertemuan kali kedua nie akan dapat kenal kot....


insyallah akan saya turun malam minggu ini kat maju junction kan. pasal dulu saya kerja kat MAJU TOWER....



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

Allhamdolilillah.


Nampaknya semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.


Tahniah diucapkan kepada Prez. antara orang yang bertungkus lumus menjayakan rancangan ini.Dan tidak dilupakan juga ahli-ahli RD Club yang lain yang turut menjayakan rancangan ini.


Saya hampa tidak dapat turun sekali untuk mengenali ahli-ahli lain.Maklumlah keja kita dah begini.Tapi ada member turun saja jalan-jalan yang sampaikan berita.


Walaubagaimanapun tahniah diucapkan sekali lagi kepada RD CLUB.



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

Terima kasih Kodok. So, lepas ni kena turun ler kalau camtu. 

__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:


The 1st time CS been honoured to cover such abig event happened at Dataran Merdeka. A wedding of a dissabled couple (OKU - Orang Kurang Upaya). The wedding was actually a reason of a grand Assembly of OKU and even wider the scope covered to Disabled people, Single Mothers, Orphanage, Poor people and Down Syndromer (Yes Down syndrome...Candid Syndrome is another case, even we were there). It really pulled the tears from everybodies' eyes when the VVIP treatment has been given to them. THe event organised by R&D unit of PEKIDA Malaysia which now in the progress of commencing the new NGO called PRIHATIN. A special project by R&D PEKIDA to help those peoples across
all religions and races. That's the beauty of it.


My tears drop when Dr. Hj. Masjuki (The Boss of R&D PEKIDA) that talked about these disabled people. Most of them spending RM50 for a week for
life and I somehow spend RM50 just for a single dinner. Ohhh man!! what a useless man i am if i don't do something to help them

Due to that reason, now Candid Syndrome is giving full support as apart of the backbone to PRIHATIN financially and workmanship. Come on guys! these people deserve a comfortable life on this world.

Join this community by visiting www.pekida.org. There u can enroll to be in the community online, AND its even better ir you could make a move to be a member of Pekida Malaysia through this Very Special Unit - R&D, Training and Public Relation Unit. The community is now harbouring a lot of Professionals in various backgrounds.

Sifat kemanusiaan pada kita dah hampir pudar, dan kadangkala kita sanggup memincingkan mata melihat kepayahan orang2 istimewa ini. Berkerut muka mereka yang berusaha untuk turun dari kenderaan mereka dalam keadaan panas dan hujan, sambil memasang roda pada kerusi roda mereka yg dilipat...OMG, how if we suddenly lost a pair of feet and we have to join them in that life. We can help them... AND we need to help them!

SAIFUL NANG
Principal
Candid Syndrome (TM)
Saiful Nang Photogrphy (KL)
Bean & Nang (London)
Email 1 :
saifulnang@yahoo.com

Email 2 :
info@saifulnang.net

+ 019 2004 257 (SN)



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

GAMBAR2 KENANGAN>


http://rdclub.fotopages.com/?entry=719478



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:

BERSATU KITE TEGUH, BERCERAI KIRA ROBOH,,


 


AYAT SKEMA NI...



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:


Tahniah kepada RD CLUB.....!


Diharap agar RD CLUB akan terus menbantu dan memberikan sokongan yang padu keatas program seumpamaan ini......... cayok....cayok.... RD CLUB



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

Terima kasih Ku ALam.


Segala puji-pujian bagi Allah.


Banyak lagi program RD CLUB yang mendatang. Buka telinga (penglihatan), mata (pendengaran) dan hati...baru akal berfikir. Baik atau buruk. Timbang sendiri. 



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:

zackbikers wrote:


Terima kasih Ku ALam. Segala puji-pujian bagi Allah. Banyak lagi program RD CLUB yang mendatang. Buka telinga (penglihatan), mata (pendengaran) dan hati...baru akal berfikir. Baik atau buruk. Timbang sendiri. 


Insyallah tuan pres..... akan saya beri sokongan yang termampu berkenaan dengan aktiviti RD CLUB untuk terus membuka mata masyarakat yang mana RD CLUB adalah salah 1 kelab motor yang terdapat dalam Malaysia yang membantu masyarakat didalam negara (aktiviti yang dijalankan).... terus melangkah RD CLUB dan terus berjuang untuk masyarakat.......


U.P: pres


bila saya boleh daftar n beli baju RD CLUB n Stiker RD CLUB...



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:

PERGHH.. PUNYER LA SEMANGAT KO YERR KU ALAM.. MACAM NI A BAGUSS...

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:
RE: PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA


nudinisme wrote:



PERGHH.. PUNYER LA SEMANGAT KO YERR KU ALAM.. MACAM NI A BAGUSS...



nudin ! semangat tue penting tau... tanpa semangat dah tentu tak ada pelaksanaan untuk menjayakan sesuatu perkara.... betui tak...


Salah satu sebab saya menyokong setiapa aktiviti yang berteraskan masyarakat kerna saya sering memberikan ceramah motivasi, konsep kepimpinan, dan hala tuju pendidikan kepada belia-beliawanis dikawasan luar bandar. boleh dikatakan penceramah bebaslah....  


nudin malam minggu ini ko turun ke kat Maju Junction ?



-- Edited by ku alam at 14:01, 2006-03-02

__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:
RE: PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA


insyaALLAH aku turun..


 bergantung kepada cuaca..



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 71
Date:


nudinisme wrote:


insyaALLAH aku turun..  bergantung kepada cuaca..


roger.....



__________________
Insan dicipta adalah untuk mentadbir dan menguruskan muka bumi ini dengan sebaik-baik mungkin bukan tanpa tujuan


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:
RE: PERHIMPUNAN MOTORSIKAL SEMPENA PERHIMPUNAN OKU & MAJLIS PERKAHWINAN ISTIMEWA DI DATARAN MERDEKA 2006














__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:




















__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3912
Date:

walawehhhhh...
meriah2...
huhuhu...
xjoin lagi mase ni...
mmg xtvt yg sangat berfaedahhh...


__________________
Balistix JoNn!!!


Presiden

Status: Offline
Posts: 14560
Date:

penat woo jonn nak setkan dataran merdeka tu...

ponteng kerja gak la...

sampai kena sound ngan opis...

nasib baik kabel besar..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3912
Date:

hehehehehe..
xpe2 jnji ati puas..
berbaloi2-baloi...

__________________
Balistix JoNn!!!
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard