- RD CLUB Malaysia -

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Senjata Api


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
RE: Senjata Api
 


nak tanya..di sabah tau tak kedai menjual senjata api.



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

The Mossberg 500 diperkenalkan pada tahun 1961. Mossberg juga mempunyai model combat polis iaitu model 500 AT yang hanya dibekalkan kepada pasukan keselamatan sahaja dan tidak dijual kepada orang awam.





__________________


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

DEAN wrote:

apa beza ar 15 dengan M16...tengok design same je,.,,,wahhh dalam RD ni ramai yang aktif AW


 lu pon wataniah gak ke bro...mana tau dlm rdclub ramai wataniah.....regular pon ramai gak...cume depa susah nak cuti.heheh



__________________

-ikmall-



Admin RD CLUB

Status: Offline
Posts: 3912
Date:
 

zackbikers wrote:


ni model grenade launcher lak..hahahaha


 ini grened kalo tesanggut atas kpale ni bekecai da...hahaha



__________________
Balistix JoNn!!!


Admin RD CLUB

Status: Offline
Posts: 3912
Date:
 

mengancam bunyi mp5...huhuhuhu
pistol colt ngn cobra bleh dikatakan pistol classic gak..
design yg cantik dan menarikkk...

__________________
Balistix JoNn!!!


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

nice sound its got.awesome

__________________

-ikmall-



Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

mp5 le ni cuma bukan buatan HK...ni buatan Brugger & Thormet

__________________


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

stylo....ala2 mp5

__________________

-ikmall-



Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 


Tuan Mahathir Manan dari CPP Traning And Services Sdn Bhd dengan senjata Brugger & Thormet MP5-A5 lengkap dengan Aimpoint CompM2 dan ia merupakan senjata utama Tim Anti Pengganas PASKAL.

sumber pic: Tuan Mahathir Manan



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

ada beza dari segi fizikal...

ar15 barrel dia lain berbanding m16 yg lebih panjang..

ar15 ni lebih menghampiri m4...

pastu ar15 ni byk digunakan untuk tugasan sniper...atau sharp shooter..

biasa swat ada pakai....

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:
 

apa beza ar 15 dengan M16...tengok design same je,.,,,wahhh dalam RD ni ramai yang aktif AW

__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM


Senior Member

Status: Offline
Posts: 304
Date:
 

zackbikers wrote:

AR 15....banyak sejarah AR 15 ni...dan antara sejarahnya ialah ArmaLite menjual hakcipta AR-10 dan AR-15 nya pada Colt pada 1959. Selepas tour di Asia Tenggara, AR-15 yg pertama dijual kepada Malaysia pada 30 September 1959.


 model zaman perang vietnam AR 15 tu

 



__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

AR 15....banyak sejarah AR 15 ni...dan antara sejarahnya ialah ArmaLite menjual hakcipta AR-10 dan AR-15 nya pada Colt pada 1959. Selepas tour di Asia Tenggara, AR-15 yg pertama dijual kepada Malaysia pada 30 September 1959.





__________________


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

steadyy...john still keep rollin guys

__________________

-ikmall-



Admin RD CLUB - Sg Besar

Status: Offline
Posts: 1225
Date:
 

yeahhhhhhhhh... yeahhhhhhhhh... ganaz......ganaz...

__________________
rdclub is just awesome..


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 


ni model grenade launcher lak..hahahaha

__________________


Admin RD CLUB

Status: Offline
Posts: 3912
Date:
 

model glock terganas....
hohoho

__________________
Balistix JoNn!!!


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 


 



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
 

haha...saja nak tau..tq for quick reply!!!

__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

Adib wrote:

as salam....tumpang tanya tentang senjata api jenis Glock 19.,.,berapa harga dalam RM??




 hahaha..senjata api ni bukan jualan pasaran terbuka bro...

ia tertakluk bawah akta senjata api 1971....

tp kalau nak jugak tau contact la kedai senjata api...

antaranya...

Kerambit Sdn Bhd

No 42 - 44 Jalan Raja Abdullah Kampung Baru, Kuala Lumpur 50300, Wilayah Persekutuan

603-26985070  



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:
 

as salam....tumpang tanya tentang senjata api jenis Glock 19.,.,berapa harga dalam RM??

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 304
Date:
 

siapa2 yg miliki senjata ni senang je nk bw ke mana2 klau polis x tau

__________________


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

penyamaran tu bang

__________________

-ikmall-



Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

mcm bateri laptop mameck....

boleh pasang lampu suluh so org ingat lampu suluh..

sekali bukak senjata daaa...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 304
Date:
 

zackbikers wrote:

 

Magpul FMG-9


The Magpul FMG-9 baru dalam peringkat prototaip. Generasi baru submachine gun yang boleh dilipatkan. ZDiciptareka oleh Magpul Industries pada tahun 2008. Sepertimana machine guns lain yang boleh dilipatkan, ia senang dibawa dan boleh di sorokkan dengan senang dan boleh disangka sebagai kotak kecil atau bateri lap top. Ia diperbuat daripada polime ringan membuatkan ianya ringan dan mudajh dibawa kemana2. Malah ia boleh dimuatkan ke poket belakang seluar jeans atau apa2 poket biasa. Ia di cipta khas untuk kegunaan perlindungan keselamatan oleh arganisasi keselamatan seperti United States Secret Service. Ia masih dalam prototaip dan tidak akan digunakan sepenuhnya oleh pasukan keselamatan di US. Prototaip tersebut menggunakan pistul jenis Glock ,terutama 9mm Glock 17. Ia juga boleh diubahsuai untuk memuatkan Glock 18 untuk Class 3 or atau penguatkuasa keselamatan.





 



dah mcm beg tangan perempuan je bila di lipat

 



__________________


Rejimen 515

Status: Offline
Posts: 1513
Date:
 

latest nih

__________________

-ikmall-



Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

Magpul FMG-9


The Magpul FMG-9 baru dalam peringkat prototaip. Generasi baru submachine gun yang boleh dilipatkan. ZDiciptareka oleh Magpul Industries pada tahun 2008. Sepertimana machine guns lain yang boleh dilipatkan, ia senang dibawa dan boleh di sorokkan dengan senang dan boleh disangka sebagai kotak kecil atau bateri lap top. Ia diperbuat daripada polime ringan membuatkan ianya ringan dan mudajh dibawa kemana2. Malah ia boleh dimuatkan ke poket belakang seluar jeans atau apa2 poket biasa. Ia di cipta khas untuk kegunaan perlindungan keselamatan oleh arganisasi keselamatan seperti United States Secret Service. Ia masih dalam prototaip dan tidak akan digunakan sepenuhnya oleh pasukan keselamatan di US. Prototaip tersebut menggunakan pistul jenis Glock ,terutama 9mm Glock 17. Ia juga boleh diubahsuai untuk memuatkan Glock 18 untuk Class 3 or atau penguatkuasa keselamatan.







__________________


Presiden

Status: Offline
Posts: 14543
Date:
 

MRS wrote:

mng kengkawan,kwn nak tanya pengedar brg2 aksesories senjata cth:aim point kat malaysia kat ner?tlg reply sesiapa yg leh bantu





aimpoint scope?

susah nak cari bro...

try cari kat kedai senjata....

kalau KL try cari kat Wilayah Arm....

kalau takde kena la beli online....

kalau aimpoint scope pakai bateri size AA..mmg power..sesuai untuk M4

nak puas hati beli kat siam je la...



 



__________________
MRS


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:
 

mng kengkawan,kwn nak tanya pengedar brg2 aksesories senjata cth:aim point kat malaysia kat ner?tlg reply sesiapa yg leh bantu



__________________
1 2 311  >  Last»  | Page of 11  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard